Leugens en nepnieuws van een online gokbedrijf

Online gokken is een soort Wilde Westen van het internet. De bedrijven zijn vaak schimmig en in de strijd om geld te verdienen wordt geen enkel middel geschuwd.

Vroeger werd mij al geleerd dat je niet alles moet geloven wat in de krant staat. Voor internet geldt dat al helemaal. Zelfs op professioneel ogende websites worden we soms voorgelogen. Een duidelijk voorbeeld is goksite Magic Red.

Magic Red is een online goksite die nepnieuws verspreidt om meer bezoekers – en dus meer betalende online spelers – te krijgen. De Google-advertenties van Magic Red verschijnenen onder meer op Amerikaanse websites zoals Techrepublic met nieuwskoppen van nepartikelen.

Zo zou op de verzonnen website ‘Finance Times’ een artikel staan over de Nederlandse directeur van Magic Red, Kevin Boehm, die ontslagen zou zijn na een fout die uiteraard in het voordeel van een gokker uitviel.

Zo’n nepartikel is op zich uiteraard al heel kwalijk, maar daar komt bij dat het bedrijf zich presenteert als beursgenoteerd met tickercode MGCINC. Klopt niets van.

Ook in Libanon

Wat het extra opvallend maakt, is dat die zelfde ‘Kevin Boehm’ in 2018 nog opdook als CEO van Magic Red in Libanon. Toen was het bedrijf aan de New York Stock Exchange genoteerd (tickercode MRCAS). Allemaal bullshit.

Uiteindelijk gaan alle links via omwegen naar magicred.com. Het bedrijf dat erachter zit, is het in Malta gevestigde Aspire Global International. En dat bedrijf heeft nog veel meer domeinnamen (nog 70!) die met online gokken te maken hebben.

Ik vind het echt een schande dat er partijen zijn die op deze manier leugens verspreiden en ‘adverteren’. En dat Google daar ook nog geld aan verdient, door die advertenties te tonen, maakt het imago van Google, wat mij betreft, nog veel slechter dan het als was.

over Edwin Feldmann

Edwin Feldmann is freelance tech-journalist en tekstschrijver. Hij produceert journalistieke teksten en podcasts en geeft workshops over bloggen. Meer info: contact@edwinf.nl